Företagets historia

Svenska Lindningsmaterial AB bildades 2006 av Mats Wohlferdt och Lena Gillström.

 • 2005

  En idé

  Mats, med 30 års erfarenhet av härvtillverkning och lindningsmaterial, hade en idé om att ABB:s lindningsmaterialdel skulle kunna drivas i ett fristående bolag.

 • 2006

  Registrerat bolag

  Lena, som arbetat många år som jurist med erfarenhet av skatter och bolagsjuridik, ordnade det juridiska och bildade det nya bolaget. År 2006 registrerades bolaget Svenska Lindningsmaterial AB.

 • 2006 maj

  En del av maskinparken flyttades

  ... från ABB i Storvik till Svenska Lindningsmaterial AB i Sandviken. Den nya verkstadslokalen öppnade på Svarvargatan 26. I samband med uppstarten anställdes Agne Hedbom med specifik komptetens inom lindningsmaterialområdet.

 • 2006 juli

  Produktionen startade

  I juli startade produktionen. Mats har sedan 2006 varit VD och drivit affärerna. Lena har varit ansvarig för administrationen (skatter, juridik, försäkringar m.m.) och Agne har från uppstarten varit produktionsansvarig.

 • 2016

  Idag

  ... har Svenska Lindningsmaterial AB varit verksamt i 10 år. Företaget har kunder i ett flertal olika länder. Fortfarande driver Mats affärerna, Agne ansvarar för produktionen, Lena för administration, juridik och skatter. Andreas Gillström ansvarar för inköp och verkstad.